Domů Rady a Návody Ideální víkendová snídaně: Lahodná čokoládová lívance

Ideální víkendová snídaně: Lahodná čokoládová lívance

0

Lívance patří mezi oblíbenou, především víkendovou snídani. Pokud vás přestala bavit klasika, zkuste malou změnu. Připravte si tyto lahodné čokoládové lívance a neprohloupíte.

Lívance patří mezi oblíbenou, především víkendovou snídani. Vyzkoušejte tyto.

K přípravě čokoládových lívanců potřebujete následující ingredience:
400 ml kefíru
300 g hladké (může být i špaldová) mouky
50 g krystalového nebo moučkového cukru
1 vejce
1 vanilkový lusk nebo cukr
1 PL citrónové šťávy nebo kůry
1 nebo 2 PL kakaa
1 ČL sody bikarbony nebo 2 ČL kypřicího prášku do pečiva
špetka soli, másla nebo kokosového oleje
Mohlo by vás zajímat: Sladká, sytá a hlavně zdravá snídaně, kterou si zamilujete: Vyzkoušejte banánovo-makové lívanc

Na čokoládovou polevu potřebujete:
250 ml smetany ke šlehání 33%-ní
200 g kvalitní 70% hořké čokolády

Postup přípravy:
Mléko smícháme s kefírem a zašleháme citrónovou šťávu. Necháme 5 minut odležet.

Do druhé misky prosejeme mouku, kakao, kypřicí prášek a přidáme i cukr a sůl. Vše spolu promícháme.

Vejce přišleháme do kefírové směsi s roztátým kouskem másla nebo kokosového oleje.

Do této směsi přisypeme obsah druhé misky a uhněteme hladké těsto. Přikryjeme a necháme cca 15 minut odležet.

Čtěte také: Sladká tečka. Mňam! Lívance s tvarohem

Lívance smažíme na másle nebo kokosovém oleji z obou stran. Nebo jen tak na sucho, pokud jste si jisti svojí pánví, že se vám lívance nepřilepí.

Nakonec si připravíme čokoládovou polevu. Smetanu ke šlehání necháme rozžhavit, ne převařit.

Potom odstavíme z ohně a přidáme na kousky polámanou kvalitní hořkou čokoládu. Mícháme, dokud nevznikne hladký krém.

BEZ KOMENTÁŘE

Exit mobile version