Hitem letošního léta bude Malta

Ostrovní Malta je celoroční destinací – během chladnějších měsíců je destinací pro evropský citybreak, v létě láká na Středozemní moře a slunečné počasí. Přesto se nejedná o typicky plážovou destinaci, a proto je vhodná spíše pro dvojice či party kamarádů, které rádi objevují. K oblíbenosti země přispěli nízkonákladoví dopravci, kteří z Malty udělali oblíbenou destinaci slovenských rekreantů.

Mezi top letními destinacemi se letos drží i ostrovní Malta – ta dohromady nabízí až tři ostrovy v čele s hlavním ostrovem Malta, Gozem a Cominem. Bonusem pro slovenské rekreanty je také odlet z bratislavského letiště. Země se tak v roce 2022 stala top letním skokanem – letenky na Maltu si v prvních čtyřech měsících zakoupilo o 700 procent více rekreantů ve srovnání s loňským rokem.

„Malta je známou destinací zejména pro jazykové pobyty angličtiny. Nejde o levnou destinaci, avšak právě nízkonákladoví dopravci z ní udělali jednu z top destinací slovenských rekreantů,” vysvětluje Petra Mladá z Pelikán.sk.

Při výběru hotelu doporučuje volit minimálně tři hvězdičky a stravování alespoň formou snídaně. Nejoblíbenější destinací je pláž Mellieha a její okolí, podle Mladé je však zejména v létě třeba počítat s tím, že je naprosto plná.

V blízkosti hlavního města Valletta doporučuje oblast Sliema, ze které jsou výhledy na město – konkrétně hotely Sliema či Strand 115. Pro rekreanty hledající krásné pláže doporučuje ostrov Gozo – je však třeba počítat s přesunem do přístavu a následně přímo na ostrov Gozo.

Zatímco hlavní ostrov Malta láká zejména na historii a krásné vnitrozemí, je to vedlejší ostrov Comino, jehož největším lákadlem je slavná Modrá laguna či Gozo s krásnou přírodou. Na oba ostrovy lze přesunout trajektem či rychlolodí. Zejména u ostrova Comino je však třeba myslet na to, že jde o neobydlený a nezastavěný ostrov, na jehož návštěvu stačí rekreantům hodina až dvě.

Malta – Ramla Bay Resort
dovolená na Maltě s ubytováním v hotelu s vnitřním i venkovním bazénem, ​​snídaní a transferem. Plážový hotel je ideální nejen k odpočinku, ale také k poznávání historických památek Malty a nedalekého ostrova Gozo

Dolmen Hotel****
Čtyřhvězdičkový hotel Dolmen se nachází na severu ostrova v části Saint Paul’s Bay. Nachází se přímo na pláži na pobřeží Qawra a je vhodným i pro rodiny s dětmi, které se vydají na Maltu – navíc je jen kousek od slavného Maltského akvária.

Součástí hotelu jsou tři restaurace s výborným jídlem, bar u bazénu, infinity pool, kasino, fitness či wellness centrum. Rodiny s dětmi ocení zejména animační tým či nabídku vodních sportů.

Pobyt v hotelu Dolmen na Maltě začíná na cenovce od necelých 440 eur na čtyři noci. V ceně je zahrnut odlet z Bratislavy či Vídně, letištní transfer a také stravování formou snídaně.

Dolmen HotelFoto: Dolmen Hotel
Dolmen Hotel
Labranda Riviera Premium Resort & Spa****
Plážový hotel se nachází jen kousek od největší písečné pláže Mellieha Bay v klidné zátoce Marfa. K dispozici má svůj vlastní přístup k moři, je však třeba počítat s tím, že se nejedná o typickou pláž. Rodiny s dětmi však ocení vnitřní i venkovní bazén.

Labranda je wellness hotelem jen kousek od vedlejších ostrovů Gozo a Comino. K dispozici má tři restaurace, plážový bar či fitness centrum. Samozřejmostí je SPA centrum se saunou a masážemi.

Pobyt ve čtyřhvězdičkovém hotelu Labranda Riviera začíná na cenovce od necelých 550 eur s ubytováním na čtyři noci. V ceně je zahrnut odlet z Bratislavy či Vídně, letištní transfer a také stravování formou all inclusive.

Discover

Sponsor

Latest

Kateřina navrhuje boty, které obouvá i prezidentka: Její lodičky se staly ikonickými

Jak jste se dostali k navrhování bot? Bylo to rozhodnutí, opustit pracovní jistotu a skočit do neznáma náročné?Už od střední školy mě...

Potraviny, které vám pomohou více než klasické vitamíny: Lékařka prozradila, v čem to je

Tyto potraviny vás nejen zasytí, ale mají i množství zdravotních benefitů. Jsou zdravé, chutné, obsahují dávku nejdůležitějších vitamínů jako A, C, D,...

Chystáte se kupovat pračku? Tyto funkce vám zjednoduší život

Přemýšlíte nad výměnou pračky za nový model? Děláte správně. Starší kousky mají totiž často nepřiměřeně dlouhé cykly, použijí desítky litrů vody navíc...

Čtyři znamení, která budou mít v létě štěstí na muže: Tyto sexy ženy budou pro chlapy jako magnet!

Budou mít co dělat, aby je všechny odháněli. Ženy narozené v těchto znameních se stanou v létě terčem pozornosti pro muže, kteří...

Strategie pro získání žádané pracovní pozice radí vyhledávač práce MyJobsi.cz

Ve svém oboru jste dobří a již delší dobu čekáte na nějakou extra příležitost, která vás posune profesně i finančně a bude...